Albania, Sarande

So far so good. Salim oli vastas ja parkis meid reisiterminali. Raketa ja huipu edeva 70 jalase kaatri vahele. Vendriks. Kolm sellist kohta siin on ja üks on meie. Security level 1. Toll, politsei ja piirivalve ja mis veel ümber. Pole enne sihukesse kaisse sattunud. Ankruga kreeka stiiilis ja ei vett ega elektrit aga neid on meil küllalt.

Salim möllis laeva Albaaniasse sisse nagu nalja.

Edasi lasime tema soovitusi mööda. Võtsime Aldo ekskursioonijuhiks ja ta vedas meid seitse tundi ringi.

Blue Eyes on siin allikas kust 7.5m3 sekundis välja ajab. Tõsine atraktsioon. Aldo muidugi sõitis suht lähedale. Rendikatega sinna ei saa. Aldo poetas midagi ja pileteid ei pidanud ostma. Hea märk et pit-stop läigatati suur klaas veini 200lek. Ehk 2eur. Koduvein.’

Gjir Kaster on mäe otsas kindlus mis on üsna tavaline nähtus aga vanalinn on imeliselt säilinud. Tõsiselt äge koht. Vahid lihtsalt silmad pungi. Poed ka teistsugused. Lambagrill 6eur.

Butrint National Arhelogical Park, see on must be turistikas. Maailma paremini säilinud muistised. Maitse asi muidugi aga võib ju üle vaadata. Õhtul jõudsime, kinni oli. Aldo aja security tüübiga väikestviisi äri ja lasti sisse.

Selle seitsme tunni jooksul Tõnu kuulas Aldot süstemaatiliselt üle alates poliitikast ja lõpetades mis usku ta on. Meil on isegi inf palju ta emale võlgu on ja kuidas see tehing kulgeb. Me nüüd infot tulvil.

Siin on koerad sihuksed lontud ja neid on kõik kohad täis. Lebavad siin-seal ja mõnel käpad püsti. Kerjavad või kaifivad? Eeslikarju oli ja lambakarju ja kitsi ja hobuseid

Aldo suunas meid sööma Black Marlini kalarestorani. Kalasupp 5eur ja grilliitud seabass 12eur. Kõik väga hea. Noored posid toimetasid, köögis ja ettekandajd ka. Olid hingega asja juures aga tegid meile 2100lek arve. Uko ütles et uhh 210eur ja siis leidsime et see pole meie arve. Oleks ehk pidanud vakka olema sest nelja arve oli kokku 21eur. Parandasime selle õigeks ja kus siis oli neil hea meel, tasuta magustoidud ja limoncello.

Kokkuvõte on selline et Albania on täitsa äge

Tegime plaane nautke ringi, ilm seab omad raamid. Stardime 06 okt 100nm öösõidule Durres’i.