Corfu, Marina Gouvia

Häving. Kaks Raidi ostetud portselanist kohvitassi jäid kõrvadeta – see laine oli nende jaoks liig. See ei ole nüüd ületuleku häda aga mootori õlifilter oli hakanud lahti kruvima ja Orlandos oli mootori all juba liitri jagu õli. Veel natuke ja Are sõit oleks ilma mootorita lõppenud.

Teine päev saarel. Ilus saar, kiidetakse roheliseks paradiisiks ja on põhjust – eriti palju erinevat lopsakat rohelist, lilled õitsevad.

Maastik ajab ka pilte tegema.

Mõnel vedelab lihtsalt kahur õues

Kui Sitsiiliast tulla siis täitsa puhas ja söögil on maitse. Eile õhtul autorendi müüginaise soovitusega otsisime söögikoha, mis oli kinni aga väike pere-tavern kohe kõrval. Vihma kallas. Hea söök, 6.5eur 0.5l veinikarahvin. Täna asi kordus hommikul sadamas ja päeval südalinnas – nauditav. Ühesõnaga pitsa ja pasta pidu on õnneks selja taga.

Kassid lasevad ringi ja need siin söövad küll saia. Näugavad ja nõuavad. Kui enam ei anna saad kriipida. Üks hommikune kohvikukass laseb nüüd mööda kaid, tahtis aknast Tiidu kajutisse ronida ja nüüd õhtul lihtsalt alla õgima tulla.

Merel on tuul mis ajab ka sea püsti, ujuma laine tõttu ei saanudki. Aga päev otsa kestnud vihmast oleme suuresti pääsenud, siin kallab nagu ka eile just vastu õhtut, niisiis täna sadas ja lisaks paugutas äikest ja kõva vihma just õigel ajal. Kallab kui oavarrest. Tõnu rahakott sai veega pihta – laev on kuivavat raha täis. Tollile võiks see vaatepilt meeldida.

Kloostri kohvikus räägiti et neil on kogu aeg mingi jama, on kuum pole vett, sajab vihma pole elektrit, palved käivad generaatori pealt. Tulemus, maksa cashis. Tundub et terve saare internet läägib.

Käisime poes ja külmkapp ajas üle. Tuna läks merre ja miskid 0 kaloriga ümmargused kettad mis maitsevad nagu penoplast. Laev on nüüd varustatud nagu läheks vähemakt üle atlandi.

Pool päeva täna ootasime agenti et Albaaniasse sisse möllida. No kui kl 11 asemel kl 13 välja ilmus, peale kolmandat kõnet, tuli välja et  tema ikka selleks et ikka vaja EU’st välja möllida ja tesel pool teised agendid. Tollilõiv 15eur, kreeka sailing vignette üheks kuuks 40eur. Sellega oleks ehk omal käel ka hakkama saanud aga olgu, mugavus maksab, homme kl 0900 lubas passide järgi tulla.

Ja siis homme 12nm Albaaniasse Sarande’sse riiki sisse möllima kus shipping agent Salim lubas peale passida. Seal on vanade aegade tõttu umbusklikkus ja eriti keelebarjäär. Ilma agendita väga ei seleta midagi kellegile a ’la põhja Hispaania. Ankur muidugi, Albaanias on 155nm rannikut ja ainult üks sadama moodi sadam Orikum ja sedagi on Itaallased arendanud.

Albaanias sidega on ka nagu vanasti – mahuta, päevapiletiga ja kallis.