Durres, Albaania

Üle miiniväljade (mis ei sega siin kedagi, muuseas, Durres sadam oli täielikult mineeritud) 9.30 saime kohale, sõitsime 5kn kiirusega planeeritu üllataval kombel nibin nabin välja kuigi vahepeale jäi kenake aeg vastutuules halssimist. Lõpupoole aitas ka hoovus minekule kaasa.

Llambi Papa oli kail vastas, Marina Christiana on tööstussadama ühes nurgas, koht oli leitud hea, küljega kaisse. Võiks lugeda et luksuslik – meil on vesi, elekter, dush. Pilotis on et kaikoht siin maksab 10 eur päevas. Piltidelt saaks aru et sadamat eriti pole, on kai ja autokummid ja imelise disainiga konteiner.

Üks saksa purjekas tuli hommikul vastu ja ühed itaallased maabusid ka siia. Päris ainuke siin uitamas ei ole.

Öösel oli jahe, esimest korda tuli jope ja müts välja otsida.

Käisime linna peal laiamas, vaatasime varemeid nimeks amfiteater ja veneetsia torni ja albaanlasi põhiliselt ja nende kommet midagi alustada aga mitte lõpetada või siis teha ja edaspidi mitte hooldada.

Ega nad neid punkreid jõua ka ära noppida, neid ikka igal pool

Lennutasin promenaadil lindu ja Tõnu pani tüüpi tähele kes meid pildistas ja siis kaasa jõlkus ja ees jõlkus ja hõlma sisse rääkis. Sihuke kaabuga lontu tüüp. Siin kõik kohad politseid täis, see ehk pandi lisaks.

Söögiga pole veel petta saanud, kõik on maitsev, võta siis tänane kebab või entrekot.

Saime laeva tagasi, keerasin pikali ja edasi oli pilt pime, paar tundi hiljem, laevas oli haudvaikus. Mõtlsein et teised läksid poodi või ehk viidi kinnimajja piinamisele. Ei kurat, kõik olid korraga lääbakile jäänud ja magasid.

Kui laine paukumine juba magada lasi siis on merereziim saavutatud. Ainuke mis rahul ei ole on Tiidu Huawei käekell mille vibraandur, güroskoop, vererõhu, kardio ja pulsimõõtja ei saa aru mis toimub. Väidetavalt on ta omadega täiesti hukas, ei maga ja ega ela ka enam.

Päikeseloojangul nüüd hakkasid minaretid huilgama, siin kristlikel kirikutel on ka vastukaaluks valjukad küljes.

Ja siin on sääski. Päikseloojangul hakkas kihama. Kas me seda tahtsimegi.

Homme on relax, läheme bussiga pealinna Tiranasse. Pool tunnikest bussisõitu.