Corfu

Teine ööpäev Corfu sõidul tuli tuul ja tõukas paati. Mitte ainult nõmedalt otse tagant vaid ka 60deg ja bakstaagist. Praegu kui ma seda peale loojangut kirjutan on saareni 80nm ja minek kena 7-8kn bakstaagis. Päikeseloojanguga hakkas tuul vähe murdma, aga muidu okei, ei või ära sõnuda, aga äkki lipsame läbi ilma suurema mäsuta.

Hommikul tuli üks tuna ja kl 1500 paiku saime järgmise, vähe väiksema, aga ka 5 kilo kanti. Võttis lennult, põletasime parasjagu 7kn. No enne üks kilekott õnnestus ka kinni püüda. Nüüd on kalalaev mitte purjekas. Kajakad veel puuduvad sabast. Tükk tegu kala pardale saada kui purjed üleval ja lainet ka. Rummiga hakkab varsti kitsas, puha tunasid joodetakse.

Siin Tiit aktsioonis

Külmkapp on pungil delikatsessi täis. Esimene käik täna oli sellest puljongit keeta. Täisa nagu vesi aga tuna maitseline, lisades soola on joodav rüübe. Materjali on piisavalt et eksperimenteerida.

Nägime kilpkonni, lendkalu ja paar delfiini käisid ka eile. Kiilu alt tuleb nagu jaanimardikaid – ahtri taga vesi helendab.

Kolme kilomeetri sügavuspiir sai tehtud. Tahtsime sinna Tiidu ventilaatori uputada, ei sealt see enam kottima tule aga see sunnik hakkas Tiidu näpuga vajutades tööle. Kuulab peremeest, teised võivad seda hõõruda või kolkida ei midagi. Uputamisega ähvardamine võis ka aidata. 

Liitium akud toimetavad viis pluss. Pole sellist tunnetki et elektrit napib. Rool teeb bakstaagis tõsist tööd, voolu ikka kulub. 190Ah selle ööpäevaga.

Kell 4 öösel hakkas tuult tõstma ja kuna hoovus kandis kõrvale siis purjetada tuli piiri peal tihttuuules. 22-24kn vastu ja keris lainet ka üles. Päikesetõusul puhus 30kn välja ja hakkas paugutama. Üsna täpne ajastus sai üle lombi tulekuga – ainult 5 tundi närumat ilma ja vihmast pääsesime. Täna päeval juba on avamerel vastikult tuuline ja vihm takkaotsa.

Saime koha Gouvia sadamasse. 20nm veel minna. Katamaraan tuli mootorite unnates ja jäi maha. Kaheksaga kiiruse numbrid tal naftapressiga ikka ei tule. Täitsa loll rendikas, purjeilm ju. Siin saare ja mandri vahel kihab laevadest. Sadama koduleht oli ka toimiv. Jõudsime tsivilisatsiooni tagasi?